בדיקת רטיבות

רטיבות בקיר- מה עושים ? איך מטפלים ?

אחת הבעיות המוכרות בישראל, הינה בנייה רשלנית של קבלני בניין, אשר משתמשים בחומרי בנייה ירודים או שאינם עובדים על פי תקן הבנייה המקובל בחוק. הבעיה השנייה היא מבנים ישנים שלא תוחזקו כהלכה, אם מבחינת איטום חיצוני ופנימי, אי בדיקת מערכת צנרת המים והביוב ועוד. אם הבחנתם ברטיבות בקירות הבית, עליכם לטפל בתופעה זו באופן מידי. תחילה, עליכם למצוא את מקור הרטיבות כך שתופעה זו, לא תחזור על עצמה אם הרטיבות מגיעה דווקא מהקירות החיצוניים של המבנה, עליכם לבצע איטום בהתאם לנתונים שגיליתם. לפעמים רטיבות בקירות, נובעת מצנרת פגומה או שכבת איטום שלא יושמה כהלכה.

האם קיימים סוגי מבנים שהרטיבות בהם שכיחה יותר?

יש לציין, כי רטיבות בקירות הינה שכיחה הרבה יותר באזורים כמו מרתף, מרפסות או החדרים הרטובים בבית שהם חדרי האמבט והמטבח. את הטיפול ברטיבות של קירות הבית, יש לבצע רק לאחר שהרטיבות התנדפה והקירות יבשים לחלוטין כמו בתקופת הקיץ. במידה והרטיבות גרמה למצב של עובש, יש לבצע טיפול מיוחד באמצעות תכשירים שמטפלים בעובש, מה שימנע שוב את הופעת כתמי העובש. טיפול ממוקד זה, חייב להתבצע גם בקירות הסמוכים לאזור העובש אפילו שלא נראים בהם פטריות או כתמים של עובש .

אם פעולת החיטוי לא הצליחה לגמרי, ניתן יהיה להסיר את שכבת הצבע באמצעות שפכטל או  כל כלי עבודה מכאני אחר. יש לציין, כי תופעת הרטיבות בקירות, נפוצה הרבה יותר בבתים צמודי קרקע ולכן, חובה לבצע איטום של קירות חיצוניים, אשר באים במגע ישיר עם הקרקע. אם האיטום נעשה באופן לא מקצועי או אילו רשלני, המים שיחלחלו מן האדמה, פשוט יחדרו לקירות דרך שכבת החול הנמצאת מתחת לריצוף הבית. ישנם מקרים שבהם, יהיה צורך לחפור קרוב לאזור הקרוב לקיר ולחדש את שכבת האיטום. יש לזכור, כי ככל שהזמן עובר והבעיה של הרטיבות תוזנח, ההוצאה הכספי תהיה גבוהה יותר וכן הנזק למבנה עצמו.

טיפול ברטיבות בקירות מסוגים שונים

בבנייה בישראל, קיימים שני סוגים של קירות, קיר סופג וקיר אטום אך שניהם מגיבים לרטיבות באופן שונה. הקיר הסופג נפוץ בבנייה של קירות חיצוניים והוא סופח את הרטיבות. בגלל החומר של הלבנים שהוא בעל נקבים רבים כגון בלוקים פשוטים, הלחות נעה ויוצאת מקיר זה החוצה. הקיר האטום, מונע מעבר של לחות ורטיבות החוצה ולכן, הלחות או הרטיבות המצטברת, עשויה לגרום לעובש בקירות הבית ולנזק למבנה. ישנה חשיבות רבה לבחירת חומר האיטום של הקירות החיצוניים, היות וגם לאחר האיטום עצמו, יש להשתמש בצבע מיוחד שמאפשר את יציאת הלחות מהקירות.

על מנת להגיע לתוצאה מוצלחת שתחזיק מעמד לשנים וכן, הנכס שלם יישמר ויתוחזק כהלכה, מדובר על תהליך מקצועי שעשוי לארוך זמן. יש לבצע תחילה את זיהוי מקור הרטיבות, בדיקה מקיפה של סוגי הסדקים, חומרי האיטום המתאימים ובחירת חברה מקצועית לביצוע העבודה, כזו שיש לה שם ומוניטין של שנים. מומלץ, לא לבצע את פעולות האיטום בעצמכם, היות ומדובר על בזבוז כסף וזמן והחמרת הנזק. השאירו את עבודת האיטום ומקצוענים, כי  לכל מקצוע יש את האנשים המיומנים בו.

האויבים המוכרים ביותר שגורמים לרטיבות- סדקים בקירות

אחד מהאויבים המוכרים ביותר שגורמים לרטיבות הבית הינם סדקים. יש להשתמש עם חומרים גמישים, מה שיקנה לקיר איטום הרמטי למשך שנים רבות. סדקים אלה, נגרמים מתזוזת הקרקע ואם קיימת הזנחה של סדקים, מבנה הקיר יאבד מחוזקו. יש לציין, כי האיטום במבנים ישנים שיש בהם סדקים, יתבצע על פי התקנים והנהלים על פי גיל המבנה ורמת ההזנחה. אם מדובר על בניין מגורים משותף, עלות האיטום, תתבצע באמצעות וועד הבית או חברה האחראית על תחזוקת המבנה. את הסכום של האיטום, מחלקים בין דיירי הבניין, מה שיהיה זול בהרבה מאיטום של בית צמוד קרקע שהתשלום על האיטום, יחויב במלואו ע"י בעל הבית.

יש לדעת כי כל סדק בקיר, יכול להתחיל מ"סדקי שערה" שהם דקים מאוד וקטנים עד שקשה להבחין בהם והם מתחילים לפגוע רק פגיעה שטחית בטיח החיצוני של המבנה. הסדקים הנוספים הם "סדקי נימים" שהם אלה שגורמים לפגיעה במבנה ויש לאטום אותם בחומרי איטום מתאימים.  סוגי הסדקים המסוכנים ביותר למבנה הינם "סדקים עובדים" שהם ממשיכים  להעמיק ולהתרחב ואם לא עוצרים את התפשטותם, הם עשויים להיות מסוכנים מאוד למבנה עד לצורך של עבודות חיזוק של כל המבנה עצמו. יש לדעת, כי מסוכן לגור בבניין שיש בו סדקים רבים ובמיוחד , כאשר הבניין הוא ישן.

אז כיצד יודעים מהיכן נובעת הנזילה?

כפי שאתם רואים, רטיבות בקירות, עשויה לנבוע גורמים שונים, אם איטום לקוי, סדקים בקירות, נזילה ממזגו או צנרת מים פגומה. ישנם אמצעים טכנולוגים משוכללים, אשר באמצעותם ניתן לגלות את הבעיה. מצלמה תרמית היא זו שמגלה את הרטיבות, כך שנית יהיה לבצע את התיקון בדיוק רב, מבלי שייגרם נזק לשטחים נוספים. תיקונים אלה, נעשים באופן נקודתי . יש לדעת, כי  איתור נזילות באמצעות מצלמה תרמית, אינה נוגעת רק לצנרת המים, כי אם גם לכשלי איטום, אם במרפסת, בקירות, בריצוף ובגג. ברגע שהמצלמה מגלה את אזור הנזילה, אפשר יהיה לראות את נתיב חדירת המים וכן, את הנזילות או חדירת המים תחת ריצוף הבית.

לעיתים הנזילה בקיר בחיצוני, עשויה לנבוע מבעיה של רטיבות מהמזגן ולכן, יש לבדוק גם את הגורם הזה רטיבות יכולה להיגרם גם ממים הנוזלים מהגג של הרעים, או גג בטון. הסיבה לכך עשויה להיות כמה רעפים שבורים, מרזבים סתומים וכן, אם מדובר על גג בטון, הבעיה היא איטום לקוי. גם בעיה זו ניתן לבדוק באמצעות חברה המתמחה בגילוי נזילות ותיקונן. בעיות אלה, הינן שכיחות יותר בתחום האינסטלציה ובאמצעות גילוי באמצעים טכנולוגיים משוכללים, ניתן יהיה לגלות את הבעיה, לפתור אותה עם מינימום נזקים וכן, זמן התיקון יהיה קצר והאיתור של הבעיה במדויק.

חברה המתמחה באיתור ותיקון כל סוגי הרטיבויות

אם פעם היינו חושדים כי יש לנו בעיית רטיבות בקירות הבית, אשר נובעת מצנרת פגומה, היינו פונים לחברת אינסטלציה ואם הבעיה הייתה באיטום, היינו פונים לחברת איטום ידועה וותיקה. היום, כבר ניתן למצוא חברות שמחיקות באנשי מקצוע משני הסוגים שהם וותיקים ומן השורה הראשונה, כך שתוכלו לברר לעומק את בעיית הרטיבות ואפילו להסתייע בחברה זו, לבדיקה שוטפת ושנתית של כל המבנה, מה שיגרום לתחזוקה נכונה למניעת בלאי ולשימור נכון של מבנה ביתכם. תוכלו לקצר את זמן איתור הבעיה וכן לחסוך בכסף רב בהזמנת חברה, כמו נוזל, המתמחה בגילויי כל סוגי הנזילות ומחזיקה אנשי מקצוע מובילים, אם בתחום האיטום והן בתחום האינסטלציה, אשר יוכלו לאתר ולטפל בבעיית הרטיבות בבית או במשרד

כדאי למצוא המלצות של מכרים, חברים ובני משפחה וכן, לחפש בפורומים העוסקים ברטיבות הקשורה לאיטום ואינסטלציה ולמצוא את החברות המובילות בתחום שהומלצו ע"י הגולשים וזאת, על פי ניסיונם האישי בלבד.

 

 

לפגישת ייעוץ ללא התחייבות